Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın "Bu yıl enflasyonda yükseliş bekliyorum" sözleri sonrasında sert düştü. Gram altın, Dolar/TL 'deki yükselişin küresel altın fiyatlarındaki düşüşü dengelemesiyle 405 TL civarında seyrediyor. Gümüş ise pazartesi günkü yükselişten sonra salı günü yüzde 1'den fazla değer kaybetti.

Fed Başkanı James Bullard'ın enflasyon ile ilgili yorumlarıyla beraber ABD 10 yıl vadeli Hazine tahvili faizleri yüzde 3,7 civarında yükselerek 1,2535 seviyesine ulaştı. Yükselen tahvil faizleri sonrasında ons altın 1.825 dolardan sert bir düşüş ile 1.800 doların altına geriledi.

Ons altın, geçen hafta 1.850 dolar seviyelerini zorladıktan sonra düşüş eğilimine geçmiş fakat haftayı ufak da olsa kazançla kapatabilmişti. Değerli metal altın, yılın ilk 6 haftasının 4’ünde düşüş kaydetmiş, Ocak ayını da düşüşle kapatmıştı.

Gram altın, hem küresel altın fiyatlarındaki düşüş hem de dolar/TL’deki düşüş ile beraber son 7 ayın en düşük seviyelerine gerilemişti. Dolar/TL’nin salı günü yeniden yükselmesi ve küresel altın fiyatlarının düşmesiyle birlikte gram altında salı günü 405 TL civarında bir sıkışma görüldü.

Gümüş geçen hafta cuma günü yakaladığı yükseliş eğilimini bu haftanın başında da sürdürerek ons başına 28 dolara doğru yükseldikten sonra 27,04 seviyesine geriledi. Gümüş Ocak ayını yüzde 2,2 kazançla kapatırken Aralık ayını yüzde 16,5 kazançla kapatmıştı.

Ons altın fiyatı

Altın fiyatları, salı gününe yükselişle başladıktan sonra TSİ 16:46’da yüzde 1,05 düşüşle ons başına 1.799 dolar civarına geldi. Ons altın, salı günkü yükselişe rağmen haftanın başından yana yatay bir seyir izliyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın, dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki düşüş ile beraber 405 TL’ye doğru geriledikten sonra biraz toparlayarak salı günü 407 TL civarında bulunuyor. Gram altın, salı günü yüzde 0,6 düşüş kaydetti.

Gümüş fiyatı

Gümüş, geçen hafta cuma günü yakaladığı yükseliş eğilimini sürdürerek salı günü ons başına 28 dolara doğru yükseldikten sonra 27,94 seviyesinden gerilemeye başladı. Gümüş fiyatları, salı günü yüzde 2,2 düşüşle ons başına 27 dolar civarında işlem görüyor.