Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların Rusya’ya uygulanan yaptırımlara ve ABD’nin yakında para politikasını sıkılaştıracağına odaklanmasıyla karışık bir seyir izliyor. Gram altın da küresel altın fiyatlarındaki dalgalı seyir ve Dolar/TL ’deki yükselişle 840 TL’nin üzerine tırmandı.

Ukrayna’da artan gerginlik sonrasında Avrupa’da hammadde, enerji buğday ve nikelde tedarik sıkıntısı yaşanabileceğine dair endişeler kuvvetlendi.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, bölgesel savaş ihtimalinin yüksek olduğunu ve bunun enflasyonist baskıyı sürdüreceğini belirterek, “Altın şimdcilik yükselişine ara vermiş gözüküyor ama jeopolitik gerginlikler arttıkça yatırımcılar altının doğru tercih olduğunu anlayacak” dedi.

Ons altın fiyatı

Ons altın, geçen haftanın sonuna doğru jeopolitik risklerin artmasıyla uzun bir aradan sonra ilk defa 1.900 doların üzerine tırmanmıştı. Haftaya Ukrayna’da tansiyonu düşüren haberler sonrasında 1.893 dolar seviyesinde başlayan değerli metal, hafta başından bu yana dalagalı bir seyirle 1.899 dolar seviyesinde bulunuyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın, geçen hafta 810 TL’ye kadar geriledikten sonra kademeli bir yükselişle 833 TL’ye kadar tırmanmıştı. Yeni haftada küresel altın fiyatlarındaki yükselişi takip ederek 849 TL ile iki ayın zirvesini gören gram altın, çarşamba günü küresel altın fiyatlarındaki gerilemeye rağmen dolar kurundaki yükselişle 841 TL seviyesinde bulunuyor.