Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın üç ayın en güçlü yükselişini gerçekleştirmesinin ardından yatırımcıların ABD'de giderek artan jeopolitik riskleri değerlendirmesiyle fazla değişmedi.

ABD'ye ilişkin riskler merkez bankası genişlemesinden halihazırda destek bulan güvenli varlık talebini artırıyor.

Asya hisse senetleri ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, Başkan Donald Trump'ın görevinden azledilmesi için resmi girişimde bulunduklarını açıklaması sonrasında gerilerken ABD Hazine tahvilleri yükseldi.

Trump'ın Salı günü Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmasında Çin'e yönelik fikri mülkiyet hırsızlığı ve dumping suçlamasının ardından ticaret gerginliğine, Ekim ayındaki üst düzey görüşmelere ilişkin belirsizlik de eklendi.

Altın Fed ve diğer merkez bankalarının ekonomiyi desteklemek için faiz indirimine gitmesiyle beşinci aylık kazancına yöneldi. ABD Tüketici Güvenindeki zayıflama da algıyı olumsuz etkiliyor. Trump'ın görevinden azledilme ihtimaliyle karşı karşıya olması piyasalar üzerinde baskı oluşturuyor.

AxiTrader Asya Pasifik piyasa stratejisti Stephen Innes, notunda “Washington üzerindeki siyasi bulutlar yakın bir zamanda dağılacak gibi görünmüyorken altındaki hareket biraz dikkat çekecek kadar ikna edici görünüyor. Bu sermaye piyasalarına yönelik güven üzerinde baskı oluşturmayı sürdürebilir, muhtemelen ABD faizlerini düşürür ve muhtemelen ABD Doları'na olan güveni zayıflatır.” dedi.

Spot piyasada işlem gören altın TSİ 08:40'ta yüzde 0.24 ekside 1,528.15 dolardan işlem gördü. Değerli metal Salı günü 25 Haziran'dan beri görülen en uzun yükseliş serisini sonlandırdı.ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi iki haftanın düşüğüne yaklaştı. Dolar göstergesi Salı günü yüzde 0.2 düşmesinin ardından fazla değişmedi.

Spot piyasada işlem gören paladyum ons başına 1,677.45 dolar ile tüm zamanların zirvesini gördü.