Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Mart ayından bu yana en büyük haftalık kaybını gerçekleştirmesinin ardından, dolardaki geri dönüşün durması ve yatırımcıların dikkatlerini küresel ekonomiye yönelik süregelen risklere çevirmesi ile birlikte fazla değişmedi.

Dolar potansiyel olarak volatil bir haftanın başlangıcında gevşiyor. ABD'de Salı günü Donald Trump ve Joe Biden arasında seçimler öncesi ilk tartışma programı gerçekleştirilecek ve Cuma günü tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Bu Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesi son istihdam verisi olacak.

Yatırımcılar halen, koronavirüste yeni dalgalar ve ABD'de teşvik tedbirlerine ilişkin görüşmelerin tıkanması ile birlikte küresel ekonomik toparlanmaya ilişkin risklerin artmasından dolayı alarm durumunda. Çin'de haftasonu açıklanan veri ülkede sanayi kesimi kârlarının Ağustos ayında üst üste dördüncü ayda da arttığını gösterirken, daha geniş bir veri seti, ekonominin virüs sonrası toparlanmasının hızında yavaşlama olduğunu işaret ediyor.

Spot altın, geçen hafta yüzde 4.6 düştükten sonra fazla değişmeyerek Şanghay saati ile 10:45'te ons başına 1,861 dolar seviyesinde kaldı.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş geçen hafta yüzde 15 civarında değer kaybettikten sonra değişmeyerek ons başına 22.8803 dolarda kalırken, platin yüzde 0.6 arttı ve paladyum yüzde 0.4 düştü.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geçen hafta yüzde 2 yükseldikten sonra yüzde 0.1 düştü. Asya'da hisse senetleri, ABD ve Avrupa endeks vadeli kontratlaı ile birlikte yükseldi.

*Koronavirüsten hayatını kaybedenler sayısı küresel bazda 1 milyon seviyesine yaklaştı. Aralarında Rusya, İngiltere be New York'un bazı kesimleri dahil bazı bölgelerde vaka sayıları hızlanıyor.

*New YorkTimes, ABD Başkanı Donald Trump'ın son 20 yıldaki vergi işleri konusunda detaylı bir haber yayımladı.