Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, yatırımcıların Fed’in güvercin duruşunu koruyacağına dair beklentileriyle hafta başından bu yana olan kazançlarını koruyor. Gram altın, Dolar/TL dalgalı bir seyir izlerken küresel altın fiyatlarındaki hareketleri takip ediyor.

Fed Başkanı Jerome Powel, ekonomik toparlanmanın enflasyona neden olacağına dair endişelere rağmen gevşek para politikası görünümünü savunmak zorunda kalabilir. Fed çeyreklik büyüme ve işsizlik rakamlarını, Federal Açık Piyasa Komitesi politika bildirisiyle beraber, çarşamba günü New York saatiyle 14:00’te yayımlayacak.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya’ya göre, altın fiyatları Çarşamba günü 1.750 dolara sıçrayabilir.

Altın piyasasının Fed’in güvercin duruşunu korumasını beklediğini belirten Moya, “ABD Hazine tahvili faizleri hala yüksek ve beklentiler Fed’in elinin yakında zorlanacağına işaret ediyor. Altın çarşamba günkü karardan sonra 1.750 dolara yükselebilir” dedi.

Ons altın fiyatı

Altın, 2021 yılının ilk 2 ayını kayıpla kapattıktan sonra geçen haftayı yılın en iyi performansıyla kapatmasına rağmen Mart ayında hala kayıp bölgesinde.

Mart ayına 1.734 dolar civarında başlayan ons altın salı günü 1.733 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın, geçen hafta ABD Hazine tahvili faizlerinin azalmasından dolayı dolar/TL’de yaşanan düşüşle birlikte 414 TL civarına kadar gerilemişti. Tahvil faizleri ve küresel altın fiyatlarının yeniden yükselmesiyle beraber gram altın haftayı yatay kapatmıştı.

Gram altın salı günü TSİ 08:02’de 420 TL civarında bulunuyor.