Advertisement
HABERLER ABONE OL

Altın, Joe Biden'ın başkanlığa giderek yaklaşmasıyla birlikte temmuz ayından bu yana en iyi haftasına hazırlanıyor.

Altın fiyatları ons başına 1955 dolara kadar çıktıktan sonra gerileyerek 1950 dolar civarında seyrediyor.

Georgia'da Trump'ı geride bırakan ve Nevada'da farkı açan Biden'ın başkanlığı elde etmesi için son bir eyalet alması daha gerekiyor.

Ekim ayında dar bir aralıkta işlem gören altın, seçim sonuçları ve mali teşvik paketiyle ilgili belirsizliklerle, perşembe günü güvenli liman alımlarıyla Ekim ayı fiyat aralığını kırmış oldu.

Fed Başkanı Jerome Powell ise merkez bankasının önümüzdeki aylarda varlık alım programında bir değişikliğe gidebileceğine dair açık kapı bıraktı ve daha fazla mali ve parasal desteğe ihtiyaç olduğunu vurguladı.

“Trump’ın yorumları siyasi belirsizliklere dair endişeleri artırdı.” diyen IG Asia Pte piyasa stratejisti Jingyi Pan, ABD’deki siyasi belirsizlikler ve Fed’in parasal genişlemeyi sürdüren tutumuyla altın için görünümün pozitif olduğunu belirtti.

Spot altın pazartesiden bu yana yüzde 4.22 değer kazandıktan sonra bugün yüzde 0.10 değer kazanarak ons başına 1,951.93 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bloomberg Dolar Spot Endeksiyse 2018 yılından bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra cuma günü yüzde 0.07 düşüş kaydetti.