Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, ABD teşvik paketi beklentileri ve enflasyon artışına dair beklentilerle üç günlük yükselişten sonra yatay bir seyir izliyor. Gram altın ise yatay seyreden Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarıyla beraber durağanlaşırken gümüş fiyatları ise hafif bir yükseliş içerisinde.

Joe Biden yönetimi, ekonominin çok ısınabileceğine dair uyarılara rağmen görevdeki ilk birkaç haftasını daha fazla salgın harcaması yapmak için uğraşmakla geçirirken Başkan Biden’ın desteklediği Demokratlar 1.400 dolarlık yardım çeki için süreci hızlandırmaya çalışıyor. Demokratlar teşvik paketinin tamamını 22 Şubat’ta Temsilciler Meclisi’nde oylamayı planlıyor.

Ons altın yükselen dolar ve ABD Hazine tahvili faizleriyle beraber geçen haftalarda 2 ayın en düşük seviyelerine geriledikten sonra toparlayarak 1.840 dolar seviyelerinin üzerine çıkabildi. ,

Gümüş, bu haftaya ons başına 27 doların altında başladıktan sonra ciddi bir yükseliş kaydederek neredeyse 28 dolar seviyelerine kadar ulaştı. Salı günü akşam saatlerinde yüzde 2’den fazla gerileyen gümüş çarşamba günü yüzde 0,5 yükseldi.

Gram altın, şubat ayına 435 TL civarında başladıktan sonra dolar/TL’deki düşüş ile beraber 410 TL seviyelerine kadar gerilemişti. Gram altın haftanın başından bu yana yüzde 2 civarında bir yükseliş kaydederek 420 TL civarına kadar ilerledi.

Ons altın fiyatı

Altın fiyatları, ABD teşvik paketi ve enflasyon artışına dair beklentilerle TSİ 07:59’da yüzde 0,30 yükseliş kaydederek ons başına 1.843,92 dolar civarından işlem görüyor. Ons altın bu hafta yaşadığı yükseliş serisiyle birlikte Şubat ayına başladığı seviyeye geri döndü.

Gram altın fiyatı

Gram altın bu haftaya 410 TL civarında başladıktan sonra hafta başından bu yana yüzde 2 yükselişle 419 TL’ye kadar ilerledi. Gram altın çarşamba günü yüzde 0,3 yükseliş kaydetti.

Gümüş fiyatı

Gümüş geçen hafta Reddit akımlarıyla inişli çıkışlı bir seyir izledikten sonra bu haftaya ons başına 27 doların altında başlamıştı. Gümüş fiyatları, salı günü akşam saatlerinde yüzde 2,16 düşüş yaşadıktan sonra çarşamba günü yüzde 0,4 yükselişle ons başına 27,37 dolar civarından işlem görüyor.