Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cuma günü kendisi ve eşi Melania Trump'ın Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından kaybını sildi. Küresel varlıklar olumsuz etkilenirken, dolar yükseldi.

Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada en yakın yardımcılarından biri olan Hope Hicks'in koronavirüse yakalanmasından kısa bir süre sonra kendisi ve eşinin karantina sürecine başlayacağını duyurdu.

Koronavirüs pandemisinin verdiği hasarı azaltmak için ekonomilere bol miktarda teşvik pompalanmasıyla birlikte altın, bu yıl rekor kırdı. Güçlü dolar nedeniyle fiyatların geçen ay gerilemesine karşın değerli metal düşük faizler, Kovid-19 vakalarındaki artış ve ABD seçimine ilişkin belirsizlikten hala destek buluyor.

Spot piyasada işlem gören altın, erken işlemlerde yüzde 0.8 düşmesinin ardından TSİ 09.35'te yüzde 0.53 yükselişle onsu 1,916.06 dolardan alıcı buldu. Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.3 yükseldi. Spot gümüş yüzde 1.3'lük kaybını geri alarak onsu 23.8261 dolar oldu.

Ayrıca, yatırımcılar Cuma günü ABD'de açıklanacak aylık tarım dışı istihdam verilerini bekliyor. Eylül raporu, Kasım başındaki başkanlık seçiminden önce açıklanacak son istihdam raporu olacak.