Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın sağlığının iyiye gittiğine ilişkin işaretlerle birlikte, dikkatlerin ABD'de kötü çıkan istihdam verilerinin ardından teşvik paketine ilişkin müzakerelere çevrilmesi sonrası geriledi.

Doktorlar Pazar günü Başkan'ın iyi olduğunu ve Pazartesi günü hastaneden çıkabileceğini söyledi. Ancak Başkan'ın tedavisine ilişkin yeni bilgiler durumun açıklandığından daha ciddi olabileceği endişelerini artırdı. Trump, öte yandan, beklenmedik bir şekilde hastaneyi terk ederek destekçilerini selamladı ve iyi olduğunu göstermek için onlara el salladı. Başkan daha sonra tekrar Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'ne döndü.

Teşvik cephesinde, Trump Twitter yoluyla yaptığı açıklamada, anlaşmaya varılması gerektiğini kaydetti. Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi Cuma günü anlaşma konusunda iyimserdi ve pandeminin ciddiyetine dikkat çekerek, Başkan'ın Kovid-19'a yakalanmasının görüşmelerin tonunu değiştirebileeğini işaret etti. ABD'de Cuma günü açıklanan Eylül ayı tarım dışı istihdam verileri, aşı bulunmazsa ya da yeni teşvikler gelmezse toparlanmanın daha da sıkıntılı hale gelebileceğini gösterdi.

Spot altın, geçen hafta yüzde 2.1 yükseldikten sonra yüzde 0.4 düşerek Londra saati ile 07:30'da ons başına 1,892.67 dolara indi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.3 yükselerek ons başına 23.7997 dolara çıkarken, platin ve paladyum yüzde 0.3 düştü.

ABD dolarının 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 geriledi.

Singapur'da Phillip Futures emtidadan sorumlu kıdemli yönetici Avtar Sandu, "Beyaz Saray ve sağlık ekibinden Başkan'ın sağlığına ilişkin çelişkili haberler geliyordu. Genel olarak Başkan'ın iyileşmekte olduğu ve en kısa sürede göreve geri döneceği sonucu çıkarılabilir," dedi ve "ABD'de kanun yapıcıların yeni pandemi teşvik paketi konusunda anlaşmaya varamamaları ile birlikte, yatırımcılar tercihlerini değerli metallerden ziyade dolar ve tahvillere yöneltti" şeklinde görüş bildirdi.