Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD’de ilk kovid-19 aşılarının dağıtılması ve teşvik paketi görüşmelerinin devam etmesiyle birlikte yatay seyretti.

Operation Warp Speed’i yöneten general Gustave Perna’ya göre, aşının ilk teslimatı pazartesi günü başlayacak ve çarşamba gününe kadar 50 eyalete ulaşacak. İki partiden vekiller ise pazartesi günü 908 milyar dolarlık bir yardım paketi açıklayacaklar fakat paketin ABD Kongresi’nden geçeceğine dair bir garanti bulunmuyor.

Aşı kullanıma sokulsa bile ABD’de yeni bir mali teşvik paketine ihtiyaç var. 2021 yılında ise dolardan çıkılmasını ve 2023’e kadar faizlerin düşük kalmasını bekliyoruz. Oversea-Chinese Banking Group ekonomisti Howie Lee

Altın, aşı gelişmeleri ve güvenli limana olan talebin azalmasıyla birlikte 2018 yılından beri ilk çeyreklik kaybına doğru ilerliyor. Yatırımcılar bu hafta gerçekleşecek olan bu yılki son toplantısını dikkatle takip edecekler ve bankanın varlık alım programına dair yeni haberler paylaşmasını bekliyorlar.

Altın, 07:49 TSİ’de yüzde 0,23 değer kaybederek ons başına 1.835,59 dolar seviyesinden işlem görüyor. Gümüşte çok az değişiklik görülürken Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0,2 geriledi.