Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, Janet Yellen’ın 2022’de ABD’yi tam istihdama geri döndüreceğini söylemesi ve mali teşvik paketi beklentileriyle kazançlarını korudu. Gram altın ve gümüş ise inişli çıkışlı bir hafta geçirdikten sonra yeni haftaya yatay seyirle başladı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yeterli koronavirüs teşvik paketinin hayata geçirilmesi durumunda ülkesinin 2022 yılında tam istihdama dönebileceğini, aksi takdirde istihdamda ve ekonomide yavaş toparlanmayı riske edeceğini söyledi. CBS’e röportaj veren Yellen “İstihdam piyasasında dengenin kaybolmasından korkuyorum” açıklamasını yaptı.

Ons altın, kötü gelen maaş verileriyle son 2 ayın en düşük seviyesinden toparladı. Philip Futures Kıdemli Emtia Yöneticisi Avtar Sandu ise enflasyonun devasa bir teşvik paketi ile beraber daha da fazla körüklenebileceğini belirtiyor.

Gümüş geçen hafta pazartesi günü 30 dolar seviyesini test ettikten sonra Ağustos ayından beri en büyük kaybını vererek durağanlaştı. Yeni haftaya yatay bir seyirle başlayan gümüş, Reddit furyasındaki tüm kazançlarını geri vermeye yakın.

Gram altın ise küresel altın fiyatları ve Dolar/TL ’de yaşanan düşüş ile beraber geçen hafta neredeyse yüzde 3 değer kaybetmişti.

Ons altın fiyatı

Altın fiyatları sene başından beri yüzde 5’ten fazla değer kaybederek ons başına 1.900 dolar seviyelerinden 1.800 doların altına indi. Pazartesi günü TSİ 08:27’de 1.814,51 dolardan işlem gören ons altın, haftaya yatay bir seyirle başladı.

Gram altın fiyatı

Gram altın, dolar/TL’deki düşüş ile geçen hafta 430 TL’den 410 TL civarlarına geriledikten sonra bu haftaya yatay bir seyirle başlayarak 412 TL civarında bulunuyor.

Gümüş fiyatı

Gümüş geçen hafta Reddit akımlarıyla inişli çıkışlı bir seyir izledikten sonra haftayı çok az bir yükseliş ile kapatmıştı. Gümüş fiyatları pazartesi günü yüzde 0,4 yükselişle ons başına 27,01 dolar civarında seyrediyor.