Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, ekonomik büyüme ve yüksek enflasyona dair endişelerin güvenli varlıklara olan talebi desteklemesiyle son beş hafta içinde ilk haftalık yükselişini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Spot altın, bu hafta küresel çapta hisse senetlerinin art arda yedinci haftayı da düşüşle kapatmaya hazırlanmasıyla kırılganlaşan risk iştahı sonrası yüzde 1,6 değer kazandı. Çin’in kritik öneme sahip uzun dönemli kredi oranlarını rekor oranda düşürmesiyle piyasalara destek görevi gördü.

Kansas City Fed Başkanı Esther George Perşembe günü yaptığı açıklamada Fed’in yüksek enflasyonu dizginlemek amacıyla defalarca faizleri artırmaya devam edeceğini belirttiğini dolayısıyla piyasalarda yaşanan düşüşün sürpriz olmadığını kaydetti.

George, hisse senedi piyasasının zor bir hafta geçirdiğini kabul ederken Fed’in şahin tonunu yumuşatacak yönde bir çaba göstermedi.

Borsalarda yaşanan dalgalanmalar sırasında ilk güvenli kaçış dolara gerçekleşerek yükselmesine neden oldu ancak bundan sonra fonların gerçek enflasyon hedge aracı olan altına kaymasıyla yaşanan değer kaybının bir kısmının geri alınmasını bekliyorum” diyen Guardian Gold Australia İş Geliştirme Müdürü John Feeney, “Artık 1800 dolar seviyesinde ikna edici şekilde tutunabildiğimize göre altının yakın vadede 1900 dolara doğru ilerleyeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Spot altın 1.846 doları test etti.