Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, Fed politika yapıcılarının 2024’ün başlarında agresif parasal genişleme beklentilerine karşı geri adım atmasıyla art arda dördüncü günde de düşmesinin ardından yatay seyretti.

Spot altın, ons başına 2.047 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 1.960 TL’den alıcı buluyor.

Çeyrek altın 3 bin 280 liradan, Cumhuriyet altını 13 bin 370 liradan satılıyor.

ABD Merkez Bankası’nın Çarşamba günü yayımlanan Aralık ayı toplantı tutanakları, politika yapıcıların, “bir süre daha” kısıtlayıcı duruşu sürdürmenin uygun olacağı konusunda hemfikir olduklarını gösterirken, faiz oranları için muhtemelen tepe noktasında olunduğu ve 2024’te kesintiye başlanılacağı kabul edildi.

Aralık ayı başında rekor kıran değerli metal, Fed’in enflasyonun düşmesi ve işgücü piyasasının soğumasıyla birlikte para politikasını gevşeteceği ve bunun da getirisi olmayan varlıklara fayda sağlayacağı spekülasyonları üzerine yılı yüzde 13 artışla tamamladı.

Çarşamba günü açıklanan veriler, Amerikan fabrika faaliyetlerinin bir ölçüsünün 2023’ün sonunda art arda 14. Ayında daralma bölgesinde sıkışıp kaldığını gösterirken iş ilanları Kasım ayında 2021’in başından bu yana en düşük seviyeye geriledi.