Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, Fed’in son mesajlarının beklenenden daha az şahin olmasına rağmen yatırımcıların ABD ekonomisinin resesyona girerek değerli metalin güvenli varlık cazibesini azaltacağı endişesiyle yatay seyrini sürdürdü.

1.850 dolardan işlem görmeye başlayan altının onsu 1.858 doları test etti.

ABD GSYH’sı beklenenden hızlı bir şekilde daralırken, Fed’in son toplantısının tutanaklarında daha yumuşak bir tona sahip olması değerli metalin destek görmesine neden oldu.

Yine de ABD Borsalarının önceki gün toparlanması sonrası risk algısının olumlu yönde iyileşmesi altın için olumsuz bir bir faktör olarak öne çıkıyor.

Altın enflasyona karşı iyi bir hedge aracı olarak görülürken Fed New York tarafından Perşembe günü yayımlanan bir rapor ABD’de tüketicilerin hala mevcut enfasyonist şokların geçici olduğuna ve uzun vadede fiyat artışlarının düşük ve istikrarlı kalacağını düşündüğünü gösterdi.

Fed’in önemle takip ettiği enflasyon verisi fiyat baskılarının kalıcı olup olmayacağına dair izlenim verecek.

“Fed enflasyonu dizginlemek adına daha zayıf bir ekonomik büyüme görmeyi göze almış gibi görünüyor fakat altın yatırımcıları bu blöfü görecek şekilde pozisyon alıyorlar” diyen Guardian Gold Australia İş Geliştirme Müdürü John Feeney, “Eğer ABD ekonomisi yüksek oranlarla zayıflama emareleri gösterirse Fed’in daha güvercin bir duruşa geçişini görebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.