Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Artan enflasyon endişeleri dolar ve tahvilde yukarı yönlü bir ivme yaratırken, altını baskılamaya devam etti.

Bu durumun altının üçüncü haftayı da kayıpla tamamlamasına neden olacağı öngörülüyor. Haftanın son işlem gününde spot altının ons fiyatında 1.866 dolar seviyesi test edildi.

Gram altında ise Dolar/TL 'deki sınırlı yükselişin etkisiyle yatay bir görünüm izlendi. Gram altın 900 TL'nin bir miktar altında işlem gördü.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi Perşembe günü üç gündür test ettiği yüzde 3 seviyesinin üzerinde kapandı. 30 yıllık ABD tahvil getirisi 8 baz puan artışla yüzde 3,12’ye çıktı. Yükseliş yeni işlem gününde de devam etti. Kısa vadeli ABD tahvil getirileri de daha sınırlı da olsa yükseldi.

Eagle Asset Management Sabit Getiri Direktörü James Camp’e göre Fed’in 75 baz puanlık faiz artışı ihtimalini masadan kaldırması, enflasyonla agresif bir mücadele tablosu ortaya koymuyor. Camp, 10 yıllık ABD tahvil getirisinin Fed’in 2018’deki sıkılaştırma döngüsü zirvesine yakın olan yüzde 3,23 seviyesini aşmasını bekliyor.

Perşembe günü yüzde 0,92 yükselen Bloomberg Dolar Endeksi bu sabah yüzde 0,17 yükselişle 1.249 seviyesinden işlem görürken, Japonya piyasalarının üç günlük tatilden dönmesinin ardından yen diğer G-10 para birimlerinden olumsuz ayrışıyor.

Offshore Çin yuanı, dolardaki güçlenme ve ülkedeki sıkı Kovid önlemlerinin baskıyı sürdürmesi ile dolara karşı 18 ayın en düşük seviyesine indi.