Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların Fed Başkanı Jerome Powell’ın Temsilciler Meclisi’ndeki sunumuna ve ABD tahvil ihalesine odaklanmasıyla düştü. Gram altın ise Dolar/TL ’deki yükselişi takip ediyor.

Fed, Başkan Powell'ın Koronavirüs Yardım, Destek ve Ekonomik Güvenlik Yasası'na (CARES) ilişkin yapacağı sunumun metnini yayımladı.

Yeni tip koronavirüs salgının etkilerine karşı Fed'in elindeki tüm politika araçlarını kullanarak benzeri görülmemiş bir hız ve güçle hareket ettiğini anımsatan Powell, "Bugün durum çok iyileşti." değerlendirmesinde bulundu.

Powell, toparlanmanın tamamlanmaktan çok uzakta olduğunu ve Fed olarak ekonomiye ihtiyaç duyduğu desteği gerektiği sürece sağlamaya devam edeceklerini yineledi.

Piyasa katılımcıları bu hafta 7 yıl vadeli tahvillerin de bulunduğu ABD tahvil ihalelerini takip edecek. ABD 10 yıl vadeli Hazine tahvili faizi ise 14 ayın zirvesine ulaştıktan sonra gerilemiş durumda.

Ons altın fiyatı

Ons altın art arda iki haftayı kazançla kapattıktan sonra bu hafta kayıp bölgesinde. Yıl başından bu yana yüzde 8’den fazla değer kaybeden ons altın, 2021’in ilk iki ayını da kayıpla kapatarak son 10 senedeki en kötü yıl başlangıç performanslarından birini sergilemişti.

Altın, yatırımcıların Powell’ın konuşması ve tahvil ihalesine odaklanmasıyla yüzde 0,19 düşüşle ons başına 1.735 dolar civarında işlem görüyor.

Gram altın fiyatı

Dolar/TL’de yaşanan yükselişle birlikte bu haftaya 475 TL’den başlayan gram altın, pazartesi günü dolar kurunun gerilemesini takip ederek 435 TL’ye kadar gerilemişti.

Gram altın, salı günü dolar/TL’deki yükselişle yüzde 0,6 değer kazanarak 438 TL civarında bulunuyor.