Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, geçen hafta açıklanan istihdam verileriyle birlikte toparladıktan sonra yeni haftaya yatay bir seyirle başladı. Gram altın ise 500 TL civarında dalgalı bir seyir izliyor.

ADP Araştırma Enstitüsü’nün geçen hafta çarşamba günü açıkladığı verilere göre, Haziran ayındaki istihdam artışı beklentileri aşarak 692 bin olurken, cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam beklentileri aşarak 850 bin artış kaydetti.

Dünya Altın Konseyi’nin açıkladığı verilere göre, merkez bankaları artan enflasyon rakamlarıyla birlikte altın alımlarını yeniden artırmaya başlayabilir. Sırbistan, Tayland ve Gana’nın yeni altın alımı duyuruları yaptığını belirten konsey, küresel ticaretteki toparlanmanın da bu alımları desteklediğini söyledi.

Tayland Mayıs ayında 46,7 ton altın alırken Türkiye altın rezervlerini 8,6 ton artırdı. Brezilya aynı dönemde 11,9 ton altın alımı yaparken Kazakistan 5,3 ton altın alımı gerçekleştirdi.

Ons altın fiyatı

Geçen hafta istihdam verileri öncesinde 1.752 dolara kadar gerileyerek iki ayın en düşüğüne gelen ons altın, istihdam verilerinin beklentiyi aşması ve enflasyona dair endişelerin artırmasıyla yeniden yükseldi. Yeni haftaya yatay bir seyirle başlayan ons altın, 1.787 dolar civarında bulunuyor.

Gram altın fiyatı

Küresel altın fiyatları ve Dolar/TL ’deki ters yönlü hareketler ile gram altın 500 TL civarında dar bir fiyat aralığına sıkışmış durumdayken yeni haftaya da 498 TL civarında başladı.