Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, ABD’de mali teşvik paketinin Temsilciler Meclisi ve Senato’dan geçmesiyle birlikte erken saaatlerde yükseldikten sonra 1.870 doalr civarına düştü.

Temsilciler Meclisi, 900 milyar dolarlık kovid-19 yardım paketini ve 1,4 trilyon dolarlık hükümet bütçesiyle birlikte işletmeler için vergi indirimlerini onayladı. Senato da ABD saatiyle gece yarısına doğru teşvik paketini onaylayarak Başkan Donald Trump’a gönderdi.

Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği aşıysa Avrupa Komisyonu’nun onayını alarak Avrupa’da kullanıma sunulmaya bir adım daha yaklaşmış oldu.

Avrupa, Kanada ve diğer birçok ülke İngiltere’ye uçuşları askıya alırken Londra ve Güneydoğu İngiltere’de tam bir karantina evresine geçildi. Kaliforniya’da ise hastaneler her zamankinden fazla vaka ve hastaneye yatan hasta sayısıyla karşı karşıya.

Altın 1.900 dolar civarında teknik bakımdan ziyade psikolojik bir dirençle karşı karşıya. 100 günlük hareketli ortalamaların, yani 1.903 doların, üstünde kapatmak olumlu bir teknik gelişme olur ve 1.970 dolara giden yolu açar. Oanda Corp Kıdemli Piyasa Analisti Jeffrey Halley

Altın fiyatları, TSİ 10:05’te yüzde 0,33 düşüş kaydederek ons başına 1.870,14 dolara geldi. Gümüş yüzde 1 yükselirken paladyum ve platinum da değer kazandı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi dün yüzde 1 civarında yükseldikten sonra gerileyerek eski seviyesinin de altına dönerken bugün yüzde 0,3 yükselişte.