Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, ABD enflasyonunun beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından son bir ayın en büyük yükselişini gerçekleştirmesi sonrası yatay seyretti.

Spot altın çok az değişiklikle 1850 dolar civarında işlem görmeye devam ediyor.

Gıda ve enerji harici ABD yıllık enflasyonu Nisan ayında yüzde 6,2 olarak gerçekleşirken Mart ayına göre düşüş gösterdi. Verilerin açıklanması sonrası tahvil getirileri yükselişe geçerken 10 yıllık tahvil getirileri seansı yedi puan düşüşle kapattı.

Hızlanan enflasyonun altının bir değer koruma aracı olarak cazibesini artırabileceği fakat daha hızlı faiz artışına neden olması durumunda talebin körelmesine neden olacağı belirtiliyor.

Ukrayna’da devam eden ve yakın zamanda biteceğine dair herhangi bir işaret görülmeyen savaş bir süredir altın gibi güvenli varlıkların destek görmesine neden oluyordu.

Çin’de kötüleşen pandemi nedeniyle uygulanan sıfır Kovid-19 yaklaşımının da altını destekleyebileceği fakat kötüleşen ekonominin dünyanın en büyük alıcısında düşüşlere neden olabileceği düşünülüyor.

“Enflasyon endişeleri nedeniyle altın hala iyi denebilecek düzeyde ilgi var fakat güçlenen dolar hala bir engel olarak göze çarpıyor” diyen Commtrendz Risk Management Services Direktörü Gnanasekar Thiagarajan, “Teknik resim hafif bir yükselişe işaret ediyor ve dünkü fiyat hareketleri altının yükseleceğine dair umutların artmasına neden oldu” değerlendirmesinde bulundu.