Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Riskli varlıklarda iştah devam etse de görülen tedirgin fiyatlamalar altında kritik ABD verileri öncesinde denge arayışını gündeme getirdi.

Güne 1.964 dolar seviyesinde başlayan spot altın 1.971 doları test etse de güne başladığı seviye etrafında dengelendi. Gram altın tarafında dikkatler Dolar/TL 'nin seyrine çevrilirken, 1.214 TL seviyesinin test edildiği görüldü.

Değerli metal bankacılık sektöründe yaşanan olumsuz gelişmeler ve ABD ekonomisinin resesyona girebileceğine dair endişelerin dağılmasıyla gerilese de bu ay hâlâ yüzde 7 yukarıda seyrediyor.

Yatırımcıların dikkati, Cuma günü yayımlanacak ve Fed’in dikkatle izlediği PCE deflatör verilerinde olacak. Veride enflasyonun hedef seviye üzerinde kaldığını göstermesi beklenirken bu durumun daha fazla faiz artışı ihtimalini öne çıkarmasıyla faiz getirmeyen değerli metal için olumsuz olacağı değerlendiriliyor.

Altın geçtiğimiz haftalarda yaşanan bankacılık krizinin yarattığı güvenli liman talebiyle 2 bin dolar seviyesinin üstüne çıkmıştı. Devam eden süreçte ABD ve İsviçreli yetkililerin aldığı önlemler sonrası endişelerin azalmasıyla değerli metal de cazibesinin bir kısmını yitirmiş ve Mart başından bu yana elde ettiği kazançların bir kısmını geri vermişti.