Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, yatırımcıların teşvik paketinin detaylarına dair açıklama yapılması beklentileriyle düştü.

ABD’nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden, perşembe günü yapacağı toplantıda mali teşvik paketinin detaylarıyla ilgili bilgiler verecek. CNN’in haberine göreyse danışmanları ABD Kongresi’ndeki dostlarına paketin 2 trilyon dolar civarında olacağından bahsetmiş.

Diğer yandan Fed Başkanı Jerome Powell’ın bir webinar’a katılarak enflasyon, toparlanma ve varlık alım programının azlatılmasıyla ilgili konuşması bekleniyor.

Altın fiyatları, yatırımcıların tahvil faizlerine ve Fed yetkililerinden gelen açıklamalara odaklanmasıyla birlikte bu hafta dalgalı bir seyir izledi.

Altın şu an ok gibi gerilmiş halde bekliyor, eğer Powell ve Biden yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmazsa altın daha yüksek seviyelere doğru fırlayabilir. Yılın ilk yarısında teşvik paketi altın piyasalarını şekillendirirken ikinci yarısında enflasyon piyasaları şekillendirecek. Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya

Altın fiyatları, TSİ 07:52’de yüzde 0,35 düşüş ile ons başına 1.839,20 dolar civarından işlem görüyor. Gümüş yüzde 0,2 değer kaybederken Bloomberg Spot Dolar Endeksi çarşamba günü yüzde 0,2 yükseldikten sonra yatay seyrediyor.