Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

2020 yılının sonuna doğru ilerlerken altın son on senedeki en iyi yıllarından birini bitirmeye hazırlanıyor.

Altın sene başından Ağustos ayına kadar pandeminin yarattığı belirsizlikle birlikte yüzde 36 civarında değer kazandıktan sonra bu tarihten itibaren düşüş eğilimine girmişti.

Ağustos ayından Aralık ayının başına kadar yüzde 14 civarında değer kaybeden değerli metalin düşüşünde aşı gelişmeleri ve risk iştahındaki artış önemli rol oynamıştı.

Altın son zamanlardaki düşüş eğilimine rağmen sene başından bu yana yüzde 24 civarında yükselerek bu seneyi son on yıldaki en büyük kazançla kapatmaya doğru ilerliyor.

Noel tatili öncesinde Brexit sonrası anlaşma ve ABD mali teşvik paketiyle ilgili gelişmeler sonrasında perşembe günü yükselen altın, en son ons başına 1883,46 dolardan işlem gördü.

Avrupa Birliği ve İngiltere arasında imzalanan Brexit sonrası ticaret anlaşmasından altın fiyatları destek buldu. Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya ise “Altın fiyatları daha zayıf bir dolara zemin hazırlayan Brexit anlaşmasından faydalanıyor.” dedi.

Birçok piyasa noel ile birlikte tatil sezonuna girerken ABD, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere ve Güney Kore gibi ülkelerde Borsalar cuma günü kapalı olacak.