Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Spotify’ın ardından Amazon Müzik de müşterilerine, kendi yapay zekasıyla çalma listesi oluşturan Maestro’yu test ediyor.

Amazon Müzik, hem iOS hem de Android kullanan ABD’li müşterilerin sözlü veya yazılı komutları kullanarak, hatta emoji içerebilen çalma listeleri oluşturmasına olanak tanıyan bir AI çalma listesi oluşturucusunu hizmete soktu. Amazon, müşterilerin emojilerin yanı sıra etkinlikler, sesler veya duygular içeren istemler de yazabileceğini öne sürüyor. Ayrıca ne yazacaklarını bilmiyorlarsa ekranın alt kısmındaki hızlı öneriler arasından seçim yapabilirler. Birkaç saniye sonra, teorik olarak girdinizle eşleşen şarkıların yer aldığı, yapay zeka tarafından oluşturulan bir çalma listesi görünecek.

Ürün beta olarak piyasaya sürülüyor, bu nedenle Amazon, Maestro’nun arkasındaki teknolojinin her zaman ilk seferde doğru sonuç vermeyeceği konusunda uyarıyor. Spotify gibi, saldırgan dili ve diğer uygunsuz istemleri proaktif olarak engellemek için uygulamaya bazı engelleyiciler eklendiğini belirtiyor.

Maestro henüz yaygın olarak mevcut değil. Spotify’ın yapay zeka oluşturucusu İngiltere ve Avustralya’da testlerine başlarken Amazon’un ürünü, şimdilik ABD’deki ücretsiz Amazon Müzik kullanıcılarının yanı sıra Prime müşterileri ve iOS ve Android’deki sınırsız Amazon Müzik abonelerinden oluşan bir grup için piyasaya sürülüyor.

Maestro’ya erişmek için kullanıcıların Amazon Müzik mobil uygulamasının en son sürümüne ihtiyacı olacak ve ana ekranlarında Maestro seçeneğine dokunacaklar. Yeni bir çalma listesi oluşturmak için artı işaretine dokunduklarında da bu seçeneği görebilirler. Kullanıcılar buradan, çalma listesi ipucu fikirlerini konuşabilir veya yazabilir.