Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Amazon, spor izlemek için bağımsız bir uygulama geliştiriyor. Teknoloji devinin bu adımı, Prime Video ve canlı spor içeriğine yatırım yapmaya devam ettiğini gösteriyor.

The Information'ın yeni bir raporuna göre Amazon CEO'su Andy Jassy'nin kısa süre önce spor müsabakalarının yayınlarının Amazon'un yatırım yapmaya devam edeceği "benzersiz bir yatırım alanı" olarak tanımladı. Amazon'un mevcut canlı spor yayınları, bazı Premier Lig futbol maçları ve Yankees beyzbolunun yanı sıra NFL'nin Perşembe Gecesi Futbolu için özel hakları içeriyor.

Amazon'un bağımsız spor uygulamasını ne zaman başlatmayı planladığı bilinmiyor. Şirketin, spor içeriğini içeren ayrı bir abonelik sistemi sunmaya karar vermesi bekleniyor.

Amazon, canlı spor içeriğine yatırım yapmaya devam etmek isteyen tek büyük teknoloji şirketi değil. Şirket, spor yayını anlaşmaları imzalayan diğer teknoloji devleriyle artan rekabette karşı karşıya. Hatırlayacağınız üzere Google'ın YouTube'u, önemli bir akış anlaşmasında NFL Sunday Ticket ile anlaşmaya vardı. NFL liginin Pazar öğleden sonra maç paketi gelecek yıldan itibaren YouTube üzerinden yayınlanacak ve YouTube yayın hakları için yıllık 2.2 milyar doları gözden çıkarmış durumda. Apple ise Major League Baseball ve Major League Soccer oyunlarının haklarını elde etmişti.