Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

HANDE BERKTAN

Bloomberg HT için sorularımı yanıtlayan Amazon.com.tr Ülke Genel Müdürü Richard Marriott ile gerek yeni açtıkları gıda, içecek kategorisindeki hedeflerini gerek ise Amazon Türkiye’nin hedeflerini, pandemide değişen tüketici satın alım alışkanlıklarını ve kullanıcıların en çok merak ettiği teslimat sürelerindeki iyileşme çalışmalarını anlattı.

Gıda ve içecek kategorisinde çözüm ortaklarını sorduğum Marriot “Gıda ve içecek kategorisi kapsamında Amazon müşterilerine 100’ü aşkın marka ve yüzlerce üçüncü parti satıcımızdan 38 bini aşkın ürün sunacağız. Amazon, tüm dünyada yüzbinlerce küçük ve orta ölçekli işletmeye satış kanalı sağlayan platform. Tüm dünyada yüzbinlerce girişimci, Amazon sayesinde işlerini kurup büyütüyor ve global tarafta yapılan satışların yaklaşık yüzde 60’ı bu girişimciler tarafından gerçekleştiriliyor.” dedi.

Gıda ve içecek kategorisini açmadaki amaçlarını ise ‘’Gıda ve içecek kategorimizin açılışı ile ürün seçkimizi, müşterilerimize sunduğumuz temel ürün seçeneklerimizi daha da artıracak şekilde genişletiyoruz. Hedefimiz, müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu ürünleri kendilerine sunarak fayda sağlamak ve bu ürünleri mümkün olan en hızlı ve güvenilir şekilde teslim ederek tüketicileri desteklemek. Amazon.com.tr’de gıda ve içecek gibi temel ihtiyaçlar da dâhil akla gelebilecek en geniş ürün seçkisini sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de müşterilerimizi geniş ürün seçkimiz, cazip fiyatlarımız, sunduğumuz üstün alışveriş deneyimi ve hızlı teslimat seçeneklerimizle memnun etmeye devam edeceğiz.” şeklinde anlattı.

Sosyal sorumluluk projelerine dair Marriot “Amazon tüm dünyada zor durumda olan toplulukları desteklemek için bağışlar yapıyor. Bu bağışların arasında Türkiye’de yaptığımız yardımlar da var. Bu bağışlar Amazon’un müşterilerini, çalışanlarını ve toplulukları destekleme çalışmalarının bir parçası. Bu doğrultuda, Amazon.com.tr olarak Türkiye’de Kovid-19’dan etkilenenlere destek olmak adına, Kızılay aracılığı ile kamu hastanelerine solunum cihazı alması için bağış yaptık. Bu çalışmayla yoğun bakımdaki hastalar için kritik önem taşıyan 100 solunum cihazının devlet hastanelerine ulaştırılmasını sağladık. Kovid-19 ile mücadele adına yaptığımız bağışların ardından hükümetin gerçekleştirdiği 65 yaş ve üzeri vatandaşlara 3 milyon ücretsiz hijyen kiti dağıtımı projesine de lojistik destek sağladık.” dedi.

Pandemi dönemi, tüketici alışkanlıklarını nasıl etkiledi?

Tüm dünyada topluluklar sosyal mesafe tedbirlerini arttırırken, insanların kendileri ve aileleri için ihtiyaç duydukları ürünleri evlerinden çıkmadan ulaştırma konusunda online platformların önemi büyük. Amazon.com.tr CEO’su Marriot, “Bizim hedefimiz tüketicilerimizin evlerinde kalabilmeleri adına onlara istedikleri ürünleri ulaştırmak. Kovid-19 yayılmaya devam ettikçe, online kanallarda alışveriş yapan insanların sayısı da arttı. Özellikle bu dönemde, hızlı ve güvenilir olmanın önemini bir kez daha gördük. Müşterilerimiz hızlı ve güvenilir teslimat süreçlerimizden memnunlar, teslimatları söz verdiğimiz sürelerde gerçekleştiriyoruz, aynı gün ve Cumartesi teslimat seçenekleri sunuyoruz. Müşteri odaklılık, tüm yeniliklerimizin altında yatan yegâne itici güç. Her gün, bu dönemde bile, kendimize, hizmetlerimiz ile insanların yaşamlarını nasıl daha iyi hale getirebileceğimizi soruyoruz.” belirtti.

Marriot, “Müşterilerimiz hızlı ve güvenilir teslimat süreçlerimizi seviyor.” Teslimatlarımızı yapacağımızı söylediğimiz aralıklarla yapıyoruz ve aynı gün teslimat sunmanın yanı sıra Cumartesi tüm gün de müşterilerimize ürünlerini gönderiyoruz. Dediğim gibi; müşteri odaklılık, tüm yeniliklerimizin altında yatan yegâne güç. Her gün kendimize, hizmetlerimiz ile insanların yaşamlarını nasıl daha iyi hale getirebileceğimizi soruyoruz. Bu noktada, Prime üyeliğimize de değinmeliyim. Eylül ayında Türkiye’deki tüketicilerle buluşturduğumuz Prime üyeliği sayesinde Amazon Prime üyeleri İstanbul, Bursa ve Kocaeli’nin belirli bölgelerinde aynı gün, aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya’nın bulunduğu 11 şehirde ertesi gün, Adana, Mersin, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın aralarında bulunduğu 25 şehirde iki gün ve ülkenin geri kalanında standart teslimat ayrıcalıklarının tadını çıkartıyorlar.” açıklamasını yaptı.