Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Lane bir İspanyol gazetesine verdiği demeçte Temmuz ve Eylül ayı toplantılarında 25'er baz puanlık faiz artışlarının gösterge niteliğinde artırım hızı olacağını söyledi.

Lane "Şu anki durum değerlendirmemizde orta vadeli enflasyon görünümünün yüzde 2 hedefiyle uyumlu olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle normalleşmede kademeli yaklaşım uygun olur" değerlendirmesini yaptı.

Euro Bölgesi'nde bu hafta açıklanacak enflasyon verisi, para politikasında ne kadar agresif olunacağını da belirleyebilir.

Bloomberg'in anketine göre Salı günü açıklanacak enflasyon verisinin yıllık yüzde 7.8 ile yeni rekor kırması bekleniyor.

Roma'daki Luis Üniversitesi Profesörü Giorgio di Giorgio açıklanacak olan rakamların faiz artışlarının hızını belirleyeceği için çok önemli olacağını söyledi.

Bazı AMB yetkilileri daha yüksek hızda faiz artışının bir seçenek olduğunu belirtirken bazıları ise kademeli artışların uygun olacağını belirtiyor.

Bundesbank Başkanı Joachim Nagel yıl sonuna kadar en az 3 faiz artışını savunurken Fransız mevkidaşı Francois Villeroy de Galhau şu anda 50 baz puanlık faiz artışı konusunda bir uzlaşı olmadığını belirtmişti.