Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde Bitcoin'in düzenlenmesi gerektiğini savundu.

Reuters tarafından düzenlenen çevrim içi bir etkinlikte konuşan AMB Başkanı Lagarde, Bitcoin'i "spekülatif bir varlık" olarak tanımladı.

Lagarde, beş yıl içerisinde dijital bir euro olacağını, Facebook destekli Diem (Eski ismi Libra) projesinin açıklanmasından bu yana bankanın dijital paranın faydalarını ve risklerini incelediğini söyledi.

Lagarde bankanın Euro Bölgesi'nde ekonomik büyümeye ilişkin son projeksiyonlarının, koronavirüs vakalarındaki artışa ve son karantina önlemlerine karşın "çok net bir şekilde hala geçerli" olduğunu söyledi.

Lagarde, ABD seçimleri, İngiltere ile Brexit ticaret anlaşması ve aşılamaların başlaması gibi görünüme ilişkin daha önceki birçok belirsizliğin artık netleştiğini belirtti.

Lagarde yıla pozitif bir başlangıç yapıldığı ifade etti. Ancak parasal ve mali desteğe olan ihtiyacın devam edeceğinin de altını çizdi.

Euro Bölgesi'nde ekonomi, etkisini yeniden artıran pandeminin bölgeyi çift dipli resesyona çekmesiyle 2021 başında yeniden daralma yolunda. Birçok ekonomist yeni kısıtlamalarla uyumlu bir şekilde geçen günlerde tahminlerini düşürdü.

AMB, çalkantılı dönemlerde ekonomiyi desteklemek için Aralık'ta tahvil alım programını Mart 2022'ye kadar uzattı. Politika yapıcılar bu hafta bir araya gelecekler.

AMB Başkanı politika yapıcıların ithalat maliyetini düşürerek enflasyonda aşağı yönlü baskı yaratan euronun dolar karşısındaki yükselişine karşı "aşırı dikkatli" olduklarını ifade etti.