Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler AMB/Kazaks: Daha fazla sıkılaşma gerekebilir

AMB/Kazaks: Daha fazla sıkılaşma gerekebilir

  • Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu üyesi Martins Kazaks, tüketici fiyatları artışlarının yüksek seviyelerde seyretmesi halinde faiz oranlarının daha da yükseltilmesi gerekebileceğini belirtti.

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
AMB/Kazaks: Daha fazla sıkılaşma gerekebilir
21 Ekim 2026, 14:19 Güncelleme :

Letonyalı yetkili Econostream'de yayımlanan röportajında, “Enflasyonun hedefin çok üzerinde seyretmesi durumu hâlâ devam ediyor. Bu durum devam ederse, para politikasında biraz daha sıkılaştırma gerekli olabilir. Ancak zıt etkenler nedeniyle temkinli olmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kazaks, bu güçler arasında Avrupa ekonomisini baskı altına alma riski taşıyan tahvil getirilerindeki son dönemdeki artışın da yer aldığını belirtti. Kazaks, piyasalardan gelen ilave sıkılaşmanın olduğunu belirterek bunun ekonomik büyümeyi yavaşlatacağını ve enflasyonist baskıların bir kısmını azaltabileceğini kaydetti.

REKLAM

REKLAM

Kazaks, ekonomi ve işgücü piyasasını şimdiden “ücret taleplerinin yeniden yeni zirvelere çıkarılmasını gerektirecek kadar güçlü değil” olarak nitelendirdi.

AMB, bir sonraki faiz kararını 29 Ekim’de verecek, yatırımcıların büyük çoğunluğu, politika yapıcıların mevduat faiz oranını yüzde 2,5’te tutacağını öngörüyor.

İlgili Haberler