Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulunun Alman Üyesi Isabel Schnabel, “Ulusal borçların silinmesi, Avrupa antlaşmalarının açık bir ihlali anlamına gelir. Bu konuda tartışma zararlıdır ve durdurulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Schnabel, Twitter’da AMB’nin politikalarına ilişkin sorulara cevap verirken yaptığı paylaşımda, Euro Bölgesi'nde ulusal borçlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Schnabel, "Ulusal borçların silinmesi, Avrupa antlaşmalarının açık bir ihlali anlamına gelir. Bu konuda tartışma zararlıdır ve durdurulmalıdır." ifadelerini kullandı.

Euro Bölgesi'nin kamu borcu en yüksek ülkelerinden İtalya'da koalisyon hükümetinin ortaklarından 5 Yıldız Hareketi, Kasım 2020'de AMB tarafından tutulan İtalya’nın koronavirüs bağlantılı devlet tahvillerinin silinmesi çağrısında bulunarak, bu tür bir borç hafifletmesinin "adil” ve "kolayca uygulanabilir" olacağını ileri sürmüştü.

AMB, Varlık Alım Programı (APP) ile Pandemi Acil Varlık Alım Programı (PEPP) kapsamında piyasaları desteklemek için Euro Bölgesi ülkelerinden son 5 yılda 3 trilyon euronun üzerinde tahvil alımı gerçekleştirdi.