Advertisement
HABERLER ABONE OL

ALİ ÇINAR - CİNER MEDYA GRUBU ABD TEMSİLCİSİ

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırma ülkede en yakıcı sorunun enflasyon olduğunu ortaya koydu.

Pew Araştırma Merkezi'nin yeni yayınladığı anket sonuçlarına göre, Amerikalı yetişkinlerin yaklaşık yüzde 70'ı enflasyonu şu anda çok büyük bir sorun olarak gördüklerini belirterek, enflasyonun, Kovid-19 dahil olmak üzere ABD'deki tüm diğer sorunlardan daha önemli olduğunu vurguladılar.

25 Nisan ile 1 Mayıs arasında 5 binden fazla katılımcıyla anket yapan Pew Araştırma Merkezi'ne göre, Amerikalıların yüzde 23'ü ise enflasyonun şu anda ülkede orta derecede büyük bir sorun olduğunu ve yüzde 6'si bunun küçük bir sorun olduğunu söyledi.

Ankette siyasi partilere üye olanlar arasında ise anket sonuçlarında farklılık gözlendi. Cumhuriyetçilerin yüzde 84'ü ve Demokratların yüzde 57'si enflasyonu çok büyük bir sorun olarak nitelendirdi. Cumhuriyetçiler enflasyonu diğer herhangi bir sorundan daha büyük bir sorun olarak listelerken, Demokratlar için en önemli sorun yüzde 70 ile silahlı şiddet oldu.

Sağlık hizmeti yoksunluğu

Enflasyondan sonra Amerikalılar'ın yüzde 55'ı sağlık hizmetlerinin karşılanabilirliğinin çok büyük bir sorun olduğunu söylerken, yüzde 54'ü şiddet suçlarını, yüzde 51'i silahlı şiddeti, yüzde 51'i bütçe açığı ve yüzde 42'lik bir kesimi de iklim değişikliği olarak belirtti.

Ankete katılanların yalnızca yüzde 19'u Kovid-19 pandemisinin çok büyük bir sorun olduğunu belirtirken bu oran, Haziran 2020'deki anket sonuçlarında yüzde 58'de olarak yer almıştı.

Biden ve Fed'den açıklama

Amerikan Çalışma Bakanlığı bu hafta, fiyatların Nisan ayında geçen yıla göre yüzde 8,3 arttığını açıklarken, Başkan Biden da enflasyonla mücadele planını geçen gün açıkladı.

Biden, enflasyonla ile mücadelenin en önemli önceliği olduğunu açıkladı. Hazine Bakanı Janet Yellen, Kongre'de yaptığı konuşmada, teşviklerin enflasyonu artırıcı bir rolü olduğunu kabul etti.

Fed Başkanı Jerome Powell da yaptığı açıklamada, "Dünyanın dört bir yanındaki küresel ekonomilerin tümü enflasyonist şoklardan etkileniyor. ABD'de enflasyon çok yüksek ancak enflasyonu kontrol altına alacak araçlara sahibiz." dedi.