Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Varlıklı yatırımcılar, NFT’lere milyonlarca dolar harcarken, ortalama gelire sahip Amerikalılar NFT’lere 100 dolardan fazla harcamayacaklarını belirtiyor.

Kripto paralar ile aynı teknolojiyi kullanarak tweetlerin bile sahibiyetini belirleyen NFT teknolojisiyle ilgili bu kopukluk büyük önem taşıyor.

Toplanabilir bu dijital ürünlerin piyasası neredeyse 1 milyar dolara ulaşırken, Harris Poll’un Bloomberg ile paylaştığı ankete göre, Amerikalıların birçoğu bu yeni yükselen pazarı anlamıyor ya da değerli bulmuyor.

Ankete göre, Amerikalıların yüzde 27’si NFT hakkında bilgi sahibi olduğunu belirtirken, erkekler, z kuşağı ve varlıklı insanlar konu hakkında daha fazla farkındalığa sahip. Açıklama yapıldıktan sonra bile yüzde 70’lik bir kesim NFT’nin ne olduğunu anlayamazken yüzde 30’luk kesim açıklamadan sonra anladığını belirtti.

19-21 Mart arasında yapılan ankette, ABD’li katılımcıların yüzde 42’si NFT’yi meşru bir sanat koleksiyonu biçimi olarak görürken, yüzde 74’ü eğer favori sanatçısı ya da desteklediği takım NFT ile birşeyi satışa çıkarırsa, 99 dolardan daha fazla vermeyeceğini söylüyor.

Verilen cevapların medyanı ise 10 dolardan daha az bir seviyede bulunuyor.