Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Melek yatırım platformu Angel Effect Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akar, yıl sonuna kadar yatırım yaptıkları şirket sayısını 12'ye çıkaracaklarını söyledi. 15 ay önce hayata geçirdikleri melek yatırım platformu Angel Effect olarak bugüne kadar 106 ülkeden 2 binin üzerinde başvuru aldıklarını ifade eden Akar, "Yatırım yaptığımız Ekmob ve Clotie’nin ikinci yatırım turlarına öncülük ettik” dedi.

Yatırım yapacakları şirkette özellikle mevcut bir problemin çözümü olup olmadığına dikkat ettiklerinin altını çizen Akar, “Yüksek etkiye sahip girişimler üretecek bir ekosistem geliştirmek amacıyla sadece Türkiye’deki değil, yurt dışındaki girişimler de yakın markajımızda. Bir yandan yurt dışındaki girişimlere yatırım yapmanın yanında bilgi ve yetenek süreçlerini yönetirken, yurt içindeki yüksek etkili girişim sayısını da üst seviyelere taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Angel Effect'in gerçekleşen genel kurul toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Onicorn Teknoloji CEO’su Gökhan Akar olurken, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği’ne ise Mentoro Kurucu Ortağı ve Platform Direktörü Başak Tulga Önen getirildi. Yönetim Kurulu Üyeleri ise Angel Effect Kurucu Ortağı & Startup Mentoru Cem Önce ve Figopara Kurucu Ortağı ve CEO’su Koray Bahar oldu.