Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Apple'ın otonom araçlarının ticari sırlarıyla ilgili 2018'de başlayan davası sona erdi. Eski bir Apple çalışanı olan Xiaolang Zhang, Apple'dan gizli bilgileri çalmaktan suçlu bulundu. Zhang’in Çin'de elektrikli araç üreticisi olan Xpeng için çalıştığı ortaya çıktı.

San Jose'deki federal büyük jüri Temmuz 2018'de Zhang'i, Apple'ın otonom aracında kullanılmak üzere tasarlanmış bir devre kartının ayrıntılı çizimlerini içeren 25 sayfalık bir belgeyi çalmakla suçladı.

Zhang, aynı yılın Nisan ayında Apple'a Çin'deki hasta annesine daha yakın olmak için istifa ettiğini açıklamıştı. Apple daha sonra eski çalışanının elektrikli araç üreticisi Xpeng için çalıştığını öğrenmişti. Federal ajanlar, Zhang’i San Jose Uluslararası Havalimanı'nda tutuklamıştı.

Guangzhou merkezli halka açık elektrikli araç üreticisi Xpeng, eski Apple çalışanı Zhang’in davasıyla hiçbir ilgisi olmadığını ve ABD yargı makamlarının soruşturmasına dahil olmadığını açıklamıştı. Tesla'nın FSD'sinin karşılığı olan Xpilot ADAS sistemini test eden Xpeng'in uygun maliyetlerle seri üretime geçmek istediği biliniyor.