Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Apple’ın otonom araba üretmek için kurduğu ekipten son aylarda birçok yönetici ayrıldı.

Bloomberg News’in haberine göre, akıllı telefon üreticisinin sürücüsüz araç geliştirmek için çalışan yüzlerce mühendisi bulunurken bir ekip de gerçek bir araç üzerinde çalışıyor.

Eski Tesla Baş Mühendisi Doug Field’ın yönetimindeki departmanda bu yıl yönetim kademesinden en az üç kişi ayrıldı. En son ayrılan isim ise arabadaki robotiklerle ilgili ekibi yöneten ve Hyperfine’da CEO olmak için ayrılan Dave Scott oldu.

Scott’tan önce de sürücüsüz araçların güvenliği ve düzenlemelerinden sorumlu ekibin yöneticisi Jaime Waydo şirketten ayrılarak Cavnue’da teknoloji genel müdürü oldu. Apple’ın çekirdek araba ekibinde bulunan Benjamin Lyon da Astra’da baş mühendis olarak çalışmak için şirketten ayrılmıştı.

Apple, departmandaki ayrılıklara rağmen geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde önemli isimleri de ekibe katmayı başarmıştı. Bu isimler arasında Tesla’nın sürüş ve üretim sistemlerinden sorumlu mühendisler de bulunuyordu.

Apple'ın elektrikli otomobil hedefi

Apple’ın küresel otomobil pazarına gireceğine dair haberler bu yıl yeniden ortaya çıkmaya başladı. Apple ilk olarak 2015 yılında elektrikli araba geliştirme planını duyurmuştu. Bu tarihten sonra şirket planını gizlilik içerisinde yürütmüştü.

Hyundai’nin Apple ile görüşmelerde olduğunu açıklaması ve sonrasında sadece elektrikli otomobil geliştirmek üzere görüştüklerini söylemesi, Hyundai’nin hisselerinde yüzde 20 artışa neden olmuştu. Kia’nın hisseleriyse üretim haberlerinden sonra 1997 yılında bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı.