Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Arçelik’in 2020 yılının aralık ayında duyurduğu Hitachi GLS ile yapılan ortaklık anlaşmasının sonucunda kurulan yeni şirketin yapılanma süreci tamamlandı.

Arçelik açıklamasına göre, yeni şirketin operasyonları Bangkok-Tayland’tan yönetilecek. Arçelik Hitachi Home Appliances, Japonya haricindeki ülkelerde Hitachi marka buzdolabı, çamaşır makinesi, elektrikli süpürgesi gibi ev aletleri için üretim, satış ve satış sonrası hizmetleri sunacak. Arçelik’in yüzde 60’ına sahip olduğu yeni şirket, Arçelik ve Hitachi GLS’ın tedarik zinciri ve teknolojisinden faydalanacak.

Arçelik bünyesinde uzun yıllardır görev yapan ve daha önce Beko Asya Pasifik Bölge Sorumlusu ve Tayland Genel Müdürlüğü görevini yürüten Zafer Üstüner, ortak girişimin genel müdürlüğünü üstlenecek. Şirketin, Üstüner’in liderliğinde Arçelik ve Hitachi GLS’nin satış ağlarını ve tedarik zinciri alanındaki yetkinliklerini birleştirerek Hitachi markalı ürünleri Avrupa, Kuzey Afrika ve diğer bölgelerde tüketicilerle buluşturacağı açıklandı.