Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yatırım Vizyonu Programı’nın bu haftaki konuğu ARF Bio Yönetim Kurulu Başkan Vekili Melih Arslan oldu.

Katıldığı Bloomberg HT programında Arslan “ARF çevresel etkileri önemseyen, yenilebilir enerji kaynaklarından enerji üreten bir şirket. Biz de bu iklim seferberliğinin içerisinde olmak istedik” dedi.

Arslan “Biogaz çevredeki organik atıkları toplayarak ve oksijensiz ortamda fermente ederek enerji üreten bir sistem. Biogaz ile başladığınız zaman çevredeki bütün bitkisel ve hayvansal organik atıkları temizlemiş oluyorsunuz. Aldığınız organik maddeleri oksijensiz ortamda bakterilerle parçaladığınızda ortaya metan gazı çıkıyor, buradan da elektrik üretiyorsunuz. Organik atıkları topladığınızda dışarıya tekrar bir organik madde çıkıyor. Bu da organik gübre oluyor. Doğadan aldığımızı daha çevreci şekilde yine doğaya geri veriyoruz” şeklinde konuştu.

Arslan “Müracaatımızı yaptık, önümüzdeki dönemde halka arz olacağız. Hedeflerimizde önceliğimiz ESG’ye bağlı yatırımlar. Halka arzdan gelen gelirle mikroalg (mikro yosun) yatırımı yapacağız. Tüm kozmetik ürünlerde, gıdalarda ve ilaçlarda bulunuyor” dedi.