Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunduğu görüşmede ekonomi ile ilgili konuların da gündeme geldiği belirtildi.

Yaklaşı birbuçuk saat süren görüşme sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından bilgi verildi.

Çelik, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın orta vadeli program ve 12. Kalkınma Programıyla elde edilen kazanımların korunacağını vurgulayarak, "Programa zarar verecek tutumlardan kaçınılacağını ifade etmişlerdir. Görüşmede Cumhurbaşkanımız orta vadeli program ve 12. Kalkınma Programıyla elde edilen kazanımların korunacağını vurguluyorlar. Programa zarar verecek tutumlardan kaçınılacağını ifade etmişlerdir. Bu çerçevede sayın Cumhurbaşkanımız arzu edildiği takdirde Hazine ve Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek'in bilgi vereceğini ifade etmişlerdir" dedi.

"İşbirliğinin artırılması önemli"

Çelik önümüzdeki dönemde işbirliğinin artırılmasının önemli olacağını, Avrupa'da aşırı sağa cevap verilmesinin önem kazanacağını belirterek, "Cumhurbaşkanı bu ortaya çıkan faşizme karşı ortak harekete etmelerini belirtmiştir. Sayın Özel'in o zeminlerde Türkiye'nin tezlerini dile getirmek bakımından önemli bir zemin olduğunu belirtmişlerdir" ifadelerini kullandı.