Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bloomberg HT’ye konuk olan Yalıkavak Marina Direktörü Akaltan, sektörün pandemi sürecindeki faaliyetlerini ve 2021 yaz sezonundan beklentilerini paylaştı.

Akaltan, 2020 turizm genelinde zor bir sene olduğunu fakat “süper yat ve mega yatları ağırlayan bir Marina” olarak diğer işletmelere göre kısmen daha iyi bir sezon geçirdiklerini söyledi.

2021 için yapılan hazırlıklara değinen Akaltan, 2021'in daha planlı, organize ve insanların kendilerini daha güvende hissedeceği bir sezon olacağını beklediklerini dile getirdi. Yalıkavak Marina olarak yüzde yüze yakın bir doluluğa ulaşmayı hedeflediklerin söyleyen Akaltan, dünyanın birçok yerinden yaklaşık 2 milyon kişiyi Marina'da ağırlayacaklarını belirtti.

Akaltan yatırım planları hakkında şu açıklamaları yaptı:

“Biz özellikle lüks turizm destinasyonu olma konusunda çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Yine dünyaca ünlü birkaç markayla daha anlaşma yapmak üzereyiz. Bu yatırımların ülkemize geliyor olması, ihtiyacımız olan Döviz girdisi, istihdam yaratılması, yat turizmi gibi kişi başına çok fazla döviz getiren bir sektörde dünyanın bir numarası olarak anılması bizim için çok önemli. Bu konuda yatırım yapmaktan da çok mutluyuz.”

Akaltan değerlendirmesinde en çok hangi ülkeden talep aldıklarına da değindi. Pandemi dönemi boyunca Avrupa'dan gelen turist ve misafir sayısında azalma olduğunu söyleyen Akaltan, özellikle Rusya, Katar ve Dubai’den talep artışı olduğuna dikkat çekti.

Aşı pasaportu ve Ege sınırlarının açılmasıyla alakalı olarak, “Yunanistan Ege sınırlarını kapatmıştı ama bu sezon Yunanistan’ın bu kadar katı olacağını düşünmüyorum.” diyen Akaltan, aşı pasaportu görüşmelerinin sürdüğünü ve Yunanistan'ın bu sezon bazı kriterleri de göz önünde bulundurarak açılmaya gidebileceğini söyledi.