Advertisement
HABERLER ABONE OL

Şirket tarafından yapılan açıklamada ASKO'nun dev traktör üreten Kanadalı VERSATILE ve tarım ekipmanları üreticisi Farm King markalarının sahibi Bühler Endüstri hisselerinin satın alınmasına yönelik anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Acıklamaya göre, Bühler Endüstri hisseleri için 1,3 milyar lira hisse sahiplerine, 900 milyon lira da banka borçları ve diğer masraflar olmak üzere 2,2 milyar lira ödeme yapılacak.

Söz konusu anlaşma ile Bühler Endüstri’nin hisselerinin yüzde 96,7’si ASKO Holding tarafından satın alınmış olacak.

ASKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Konukoğlu yaptığı açıklamada, “Toprağın işlenmesine, metalin şekillendirilmesine, inovasyon ve teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bu hedefler doğrultusunda Kanada’da kurulan, Kuzey Amerika başta olmak üzere bütün dünyaya hitap eden VERSATILE Traktör ve Farm King Tarım Ekipmanları markalarının sahibi Bühler Endüstri’yi ASKO ailesine dahil ettik” dedi.

Dünyanın güçlü traktör üreticileri arasında yer alan VERSATILE 170 beygirden başlayan 620 beygire kadar uzanan ürün gamına sahip. Farm King ise tarımsal faaliyetlerin mekanizasyonu için tarım aletleri üretimi gerçekleştiriyor.