Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri haftanın son işlem gününde yatırımcıların ABD'de 3 Kasım'da gerçekleşecek başkanlık seçimleri öncesi adaylar Joe Biden ve Donald Trump arasındaki münazara ile koronavirüsün ekonomik etkileine yönelik hayata geçirilmesi planlanan teşvik paketine ilişkin gelişmeleri takip etmeleri ile hafifce yükseldi.

Hong Kong hisse senetleri düşük hacimli işlemlerde yükseldi.

Japonya'da, analistlerin gelecek aylara yönelik daha kötümser bekletilere sahip olduğu tüketici fiyat endeksi Eylül ayında hafif geriledi. Taze gıda fiyatlarından arındırılmış tüketici fiyat endeksi bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 0.3 azaldı. Ülkede imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) ise hafif toparlanma kaydetti. Endeks Ocak ayından bu yana en hafif daralmasını kaydederek 48 seviyesinde gerçekleşti. Hizmet sektörü PMI'ı ise 46.6 oldu.

ABD'de 3 Kasım başkanlık seçimlerine 12 gün kala adaylar Başkan Donald Trump ve eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, NBC sunucusu Kristen Welker'ın moderatörlüğünde karşı karşıya geldi.

Adaylar, Tennessee eyaletinin Nashville kentinde bulunan Belmont Üniversitesindeki canlı yayında; Kovid-19 ile mücadele, aile, ırkçılık, iklim değişikliği, ulusal güvenlik ve liderlik olmak üzere 6 konu başlığında kozlarını paylaştı.

Endeks Özetleri

* Japonya'nın Topix Endeksi yatay seyretti.
* Hong Kong’un Hang Seng Endeksi, yatay seyretti.
* Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.2 yükseldi.
* Güney Kore Kospi Endeksi, yüzde 0.3 arttı.
* Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0.3 geriledi.