Advertisement
HABERLER ABONE OL

Asya hisse senetleriyedi haftanın en düşüğüne geriledi

Asya Borsaları Perşembe günkü işlemlerde yedi haftanın en düşüğüne geriledi. Bazı şirketlerin Çin’de devam eden ölümcül salgın nedeniyle operasyonlarını durdurmalarıyla ekonomistler büyüme beklentilerini düşürdüler.

Japonya hisse senetleri yüzde 1.5 civarında gerilerken, Kore Hong Kong ve Avustralya’da da kayıplar yaşandı. Taywan borsası tatil dönüşü yüzde 4’den daha fazla değer kaybetti.

Çin’de ülke genelindeki tüm kent, eyalet, özerk bölge ve özel idari bölgelerde etkili olan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle can kaybı 170’e, virüs bulaşan kişi sayısı 7 bin 711’e çıktı. Virüs taşıdığı şüpheli olan kişi sayısı 12 bin 167 olarak açıklanırken, koronavirüs teşhisi konulan kişilerle temas ettikleri gerekçesiyle müşahede altına alınanlar 81 bin 947 oldu.

Fed Başkanı Powell, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Ocak ayı toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Jerome Powell, "Koronavirüs önemli bir mesele ancak bir belirsizlik ortamı var. Virüs büyük ihtimalle Çin'deki ekonomik aktiviteyi etkileyecek. Çin'deki virüsün etkilerini çok yakından izleyeceğiz. Koronavirüsün makro ekonomik etkilerinin ne olacağı belirsiz. Ancak yakın dönemde Çin ekonomisi üzerinde etkileri olacağı açık" dedi.

Endeks Özetleri

-MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 1.7 düşerek Ağustos'tan bu yana en büyük kaybına yöneldi. 

-Japonya’nın Topix Endeksi, yüzde 1.5 geriledi.

-Hong Kong Hang Seng Endeksi, yüzde 2.3 düştü.

-Avustralya’nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0.3 geriledi.

-Güney Kore Kospi Endeksi, yüzde 2 azaldı.