Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya-Pasifik piyasaları, Çin'in ticaret fazlasının beklentileri aşması ve ihracatın yüzde 8,5 artmasıyla karışık işlem gördü.

Yatırımcılar ayrıca bu hafta ABD enflasyon raporlarını bekleyecekler.

Çin, 71.6 milyar dolarlık bir denge görme beklentisinin üzerinde, 90.2 milyar dolarlık bir ticaret fazlası bildirdi.

Anakara Çin'de Shanghai Bileşik Endeksi yüzde 0,3 ile pazartesi günü 10 ayın en yüksek noktasını kaydettikten sonra galibiyet serisini sürdürdü. Shenzhen Bileşen Endeksi de marjinal bir şekilde yükseldi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,35 ve Güney Kore'den Kospi yüzde 0,32, Kosdaq da yüzde 1,33 düştü.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,37 düşerken, Hang Seng Tech endeksi yüzde 0,88 düştü.

Japonya, temel malzemeler ve enerji stoklarındaki kazançlarla desteklenen Nikkei 225 yüzde 0,77 ve Topix yüzde 0,97 ile bölgedeki tek aykırı değer oldu. Japonya, ekonomistlerin büyüme görmeyi beklemesine rağmen, Nisan ayında hanehalkı harcamalarında bir düşüş gördü.

ABD'de, Fed'in üç ayda bir Kıdemli Kredi Yetkilisi Görüş anketi, ticari ve endüstriyel krediler için gereksinimlerin daha da zorlaştığını gösterdi. Rapor, orta ölçekli kurumlardaki sorunların, bankaların hane halkı ve işletmelere borç verme standartlarını sıkılaştırmasına neden olduğunu ve potansiyel olarak ABD ekonomik büyümesi için bir tehdit oluşturduğunu gösterdi.

Hisse senetleri, S&P 500 marjinal bir artış ve Nasdaq Composite yüzde 0,18 ile seansı karışık tamamladı. Dow Jones Sanayi Ortalaması yüzde 0.17 düştü.