Advertisement
HABERLER ABONE OL

Eski Twitter CEO’su ve Block’un kurucu ortaklarından Jack Dorsey’nin serveti yatırım ve araştırma şirketi Hindenburg Research’ün açıkladığı rapor sonrası geriledi.

Block’un kullanıcı sayısını şişirdiğini ve maliyetleri az gösterdiğini iddia eden Hindenburg, Block’un çalışanlarına ilişkin hesapların bir kısmının sahte olduğunu açıkladı.

Bu gelişmenin ardından şirketin hisseleri çakılırken, Dorsey'nin serveti Perşembe günü 526 milyon dolar eriyerek Mayıs ayından bu yana en kötü günlük düşüşünü yaşadı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Dorsey'nin serveti yüzde 11'lik düşüş ile 4,4 milyar dolara geriledi.

Adani, kişisel servetinin neredeyse yarısını kaybetmişti

Hindenburg 24 Ocak'ta, Block'a benzer olarak Adani Group hakkında da, Borsada manipülasyon ve muhasebe dolandırıcılığı iddialarında bulunduğu bir rapor yayımlamıştı. Bu iddiaların ardından şirket hisselerinde sert düşüşler yaşanmıştı. Buna karşılık Adani Group ise 413 sayfalık bir savunma metni yayımlayarak iddiaları yalanlamıştı.

İddiaların ardından Adani Group bünyesinde bulunan şirketler, yaklaşık 110 milyar dolar kaybetmişti. Yatırımcıların da desteğini çekmesi üzerine, Adani'nin 120 milyar dolar olan kişisel serveti 59 milyar dolara düşmüştü.

Söz konusu düşüşler sonrası Adani, dünyanın en zengin 3'üncü kişisi konumunu kaybederek, 21'inci sıraya gerilemişti.