Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ageas, Sabancı-Aviva ortak girişimi AvivaSA’daki yüzde 40 Aviva hissesini 122 milyon sterline almak üzere anlaştığını açıkladı.

AvivaSA’da halihazırda Aviva ve Sabancı’nın yüzde 40’ar hissesi bulunuyor. Geri kalan yüzde 20’si ise halka açık. Açıklanan fiyat 2020 fiyat kazanç oranının 8,6 katına tekabül ediyor.

Sabancı ile halihazırda AKSigorta’da ortaklığı bulunan Ageas, faaliyet gösterdiği bölgelerde büyümelerine devam ettiğini bildirdi.

Anlaşmanın bu yıl tamamlanması bekleniyor. Hisse devrine ilişkin açıklama yapan Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanı ve AvivaSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer “Ageas’ın hayat dışı sigortacılık alanında süregelen başarılı ve istikrarlı işbirliğimizi, bireysel emeklilik ve hayat sigortası pazarını da kapsayacak şekilde genişletme niyetini memnuniyetle karşıladık” dedi.

İşlem yüzde 10'luk iskontoya işaret etti

Şirketin yüzde 40'lık hissesinin 122 milyon sterline satılması şirketin toplam değerlemesinin 3 milyar TL civarında oluştuğunu gösterdi. Salı günü kapanışına göre şirketin piyasa değerinin 3,36 milyar TL olduğu dikkate alındığında gerçekleşen işlemin yaklaşık yüzde 10 iskontolu olduğu görüldü.