Advertisement
HABERLER ABONE OL

Pandemi sonrası beklenen seyahat etme istiği gözle görülür hale geldi. Küresel seyahat trendlerini inceleyen Allianz Partners Uluslararası Tatil Güven Endeksi’ne göre; Avrupa pazarlarında tatile çıkma isteği İtalyanlar, İspanyollar ve Avusturyalılar arasında oldukça yüksek. Fiyatların artması turistlerin bavullarını toplamaya karar vermelerinin önündeki en büyük engel olarak görünüyor.

Sigorta şirketinin endeksine göre, İtalyanların yüzde 92’si bu yaz seyahat etmeyi planlarken onu yüzde 89 ile İspanyollar, yüzde 87 ile Avusturyalılar, yüzde 85 ile İngilizler, yüzde 83 ile İsviçreliler ve yüzde 82 ile Amerikalılar izliyor. Seyahata çıkma isteği Hollandalılarda yüzde 79, Fransızlarda yüzde 79 ve Almanlarda ise yüzde 78.

En çok Amerikalı harcıyor

Ortalama seyahat harcaması en yüksek 3 bin 61 euro ile Amerikalı turistlerde. İngilizler bin 823 euro ve Almanlar bin 680 euro onu izliyor. İtalyanlar ve İspanyollar seyahat etmeye en istekli iken, seyahat başına bin 607 ve bin 585 euro harcamayı planlıyor.

İtalyan ülkesinde kalacak

Öte yandan sağlık endişesi yurtiçinde tatile yönlendirmeye devam ediyor: Avusturyalıların yüzde 58’i, İsviçrelilerin yüzde 57’si ve İngilizlerin yüzde 42’si yurtdışına seyahat planlarken, İtalyanların yüzde 81’i, İspanyolların yüzde 75’i ve Amerikalıların yüzde 67’si tatillerini kendi ülkenizde geçireceklerini söylüyor.

Diğer yandan ankete katılanların yarısı, seyahat maliyetlerindeki olası artışın onları bu yıl yaz tatillerini azaltmaya itebileceğini söylüyor.