Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kovid-19’un ilk dalgasında alınan tamamen evde kalmaya dayalı önlemlerden ziyade, kısmi karantina önlemleri bulaşıcılığın tamamen engellenmesini amaçlamıyor. Bunun yerine, vaka sayılarının çok fazla olduğu bölgelerde evde kalma önlemleri uygulanırken ekonominin büyük bir kısmı işlerin yürütülmesi için açık kalacak.

Fransa, İspanya ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde vaka sayılarının artmasına rağmen ölüm oranlarının çok fazla yükselmemesiyle birlikte hükümetler, en büyük resesyonlardan birini yaşamalarına neden olan sert karantina önlemlerinin alınmasından kaçınıyorlar.

Ülkeler kapsamlı ve etkili bir bağışıklık elde edene kadar kısmi ve değişken karantina önlemleri gelecek yıl muhtemelen norm haline gelecek.

Asya-Pasifik bölgesinden alınacak bir ders var; "hafif karantina" önlemleri sadece kapsamlı bir test ve takip stratejisiyle birlikte işe yarıyor. Bu nedenle Avrupa’nın test için artan talebi karşılayamaması ve bazı ülkelerin takip kapasitelerindeki yetersizlik bölgenin bu yeni yaklaşımı uygulamakta zorlanacağını gösteriyor.