Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avustralya Merkez Bankası (RBA), Omikron varyantına ilişkin belirsizliklere dikkat çekerken, aynı zamanda işgücü piyasası ve ekonominin genelindeki olumlu gelişmeleri işaret ederek, para politikasını değiştirmedi.

RBA, bugünkü toplantısında, işsizliği ücretleri daha yukarı itebilmek için yeterince düşük seviyeye çekmek amacıyla genişlemeci politikaya halen ihtiyaç duyulduğunu kaydederek, gösterge faizi, beklentiler doğrultusunda değiştirmedi ve yüzde 0,1 seviyesinde tuttu.

Banka, Omikronun “toparlanmayı yolundan çıkarmasının” beklenmediğini kaydederek ve son kapanmalardan önce, güçlü büyüme patikasına dönüş tahmininde bulunarak, ekonomiye yönelik beklentiler konusunda daha iyimserdi. RBA Başkanı Philip Lowe, yaptığı açıklamada, iyileşen işgücü piyasasını ve işsizlikteki düşüşle birlikte ücret artışlarının daha da güçlendiğini işaret etti.

Avustralya doları yükselişini sürdürdü

Avustralya doları, RBA’nın daha iyimser açıklamalarının ardından, ABD doları karşısında yükselişini sürdürdü ve 70,70 sent seviyesine ulaştı. Ülke tahvilleri düşüşüne devam etti ve üç yıl vadeli tahvillerin faizi 6 baz puan yükselerek yüzde 0,93 seviyesine çıkarken, 10 yıllıklarının faizi 6 baz puan tırmanarak yüzde 1,64 seviyelerini gördü.

Başkan Lowe, açıklamasında, “Enflasyon yukarı yönde hareket ederken, mevcut koşullarda düşük kalmaya devam ediyor. Enflasyon baskıları da, sadece Avustralya’daki ılımlı ücret artışlarından dolayı değil, diğer birçok ülkedekinden de düşük” dedi.