Bloomberg HT Haberler Avustralya'da rehine krizi
HABERLER

Avustralya'da rehine krizi

  • Sidney'deki bir kafede rehin tutulanlardan 3'ü kurtuldu

Giriş: 15 Aralık 2014, Pazartesi 08:21
Güncelleme: 15 Aralık 2014, Pazartesi 11:50

Avustralya'nın Sidney kentinde, Lindt kafede kimliği belirsiz kişiler tarafından rehin tutulanlardan 3'ü kurtuldu.

Kent merkezindeki Martin Place Caddesi'nde bulunan Lindt kafede yaklaşık 7 saattir rehin tutulan ve sayıları tam olarak bilinmeyen rehinelerden 3'ünün kurtulduğu açıklandı.

Biri yangın kapısından, ikisi ön kapıdan çıkan rehinelerin kendi imkanlarıyla mı kurtuldukları yoksa şüphelilerce mi salıverildikleri henüz açıklanmadı. Zırhlı polis araçlarıyla çevrilen bölgedeki yoğun güvenlik önlemleri sürüyor.

Muhalefet liderinden hükümete ve polise destek

Bu arada, anamuhalefet lideri ve Avustralya İşçi Partisi Başkanı Bill Shorten, yaptığı açıklamada, rehine krizinde Avustralya'nın güvenliği için hükümete ve polis teşkilatına güveninin tam olduğunu dile getirerek, ''Bugün tüm Avustralya olanları (rehineleri) ve onların ailelerini düşünüyor, Avustralyalılar şimdiye kadar olmadığından daha sıkı bir şekilde birbirine kenetlendi'' dedi.

Dünyadan tepkiler

Rehine olayına çeşitli ülkelerden destek mesajları geldi. Kanada Başbakanı Stephen Harper, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''Kanadalıların düşünceleri ve duaları Avustralyalı arkadaşlarımızla beraberdir'' ifadesini kullanırken, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ''Sidney'deki olay rahatsız edici, insanlık dışı ve talihsizlik. Herkesin güvenliği için dua ediyorum'' dedi.