Advertisement
HABERLER ABONE OL

Axa tatafından yapılan açıklamada Groupama’nın Türkiye’deki sigorta operasyonlarını satın almak üzere anlaşmaya vardı. Şirket, Groupama Sigorta A.Ş. ve Groupama Hayat A.Ş.’nin hisselerini elinde bulunduran Groupama Investment Bosphorus Holding A.Ş.’nin hisselerinin yüzde 100’ünü devralacak. Tarafların anlaşma hüküm ve koşullarının açıklanmaması konusunda mutabık kaldıkları da belirtildi.

Axa Uluslararası Merkez Genel Müdürü ve Axa Sigorta Stratejik Gelişim Başkanı Nuria Fernández, konuyla ilgili, “Bu satın alma, teknik iş kollarımızda ölçek oluşturmayı amaçlayan stratejimizin güçlü bir yansımasıdır. Güçlü bir dağıtım ağından yararlanmamızı ve ana iş kollarımızda pazar payımızı artırmamızı sağlayacak bu anlaşmadan memnuniyet duyuyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Axa Sigorta CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yavuz Ölken ise, “İşimizi birlikte büyütmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz ve müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve çalışanlarımız için sorunsuz bir geçiş sağlamaya kararlıyız” şeklinde konuştu.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ile Rekabet Kurulu’ndan gerekli onayların alınmasını takiben satın alma süreci tamamlanacak.