Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Samsun İş Dünyası ile Buluşma Programında konuştu. Döviz kurlarının kontrol altında olduğunu söyleyen Bakan Nebati "Kur stabil hale geldi. kontrolümüz altında. Sorun ne? Enflasyon. 2018'den beri döviz kurunun oynak olması enflasyonun artmasına sebep oldu..Enflasyonun da üstesinden geleceğiz" dedi.

Borsa İstanbul'un her gün rekor kırdığını kaydeden "Borsada da işler iyi. Öncü göstergeler büyümenin aynı performansla devam ettiğini gösteriyor. İşsizliği de inşallah tek haneye getirmiş olacağız" ifadesini kullandı.

Bu yıl turist sayısındaki artışın ve turizm gelirlerinin artarak devam edeceğini belirten Bakan "Rusya'dan turizmle ilgili sıkıntı var ama alternatif pazarlara yöneldik. İnşallah oradaki noksanlığı giderecek turizm gelirini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İş dünyasına çağrı: Dövizle işlem yapmaktan vazgeçin

Bakan yeni kredi paketinin kalkınma yatırım bankası ve kamu bankaları aracılığıyla verileceğini söyledi. Nebati yeni kredi paketinde 2 yıl ödemesiz dönem olacağını söyledi. İş dünyasına seslenen Nebati "Türk Lirası'na güvenin, bu ülke TL'ye güveni yakalayan bir sürece girdi. Bundan sonra döviz kredisi, dövizle işlem yapmaktan vazgeçin, ülkemize güvenin, paramıza güvenin. Finansman alanını düzenlemiş olalım, TL'yi daha kuvvetli bir şekilde kullanılabilir hale getirelim. Yatırım amaçlı kredi verilecek. Kalkınma bankası üzerinden olacak. 2023'e farklı bir havayla gireceğiz.

Bizim yatırım yapılacak imkanlarımız sınırsız, yeter ki yatırım yapın. Bizim için çok önemli bir yıl. 2023'te bu kredilerin hızlı şekilde döndüğünü göreceğiz. 2023'te Karadeniz gazının ilk vanasını çevireceğiz, Togg'un denemesini yaptık, Akkuyu'nun ilk ünitesi açılacak. 2023'ü biz 2023'ün ruhuna layık şekilde karşılayacağız" şeklinde konuştu.